Isabella

dimanche

Publicerad 2011-09-25 22:59:26 i SP-Europa Paris 2011,

läxor i massor och därför har jag försökt att plugga idag! märk försökt.
underbart väder också, vilket gillas starkt! plus en middag där jag faktiskt förstod mer än vanligt. tummen upp!

ny vecka i Paris

Publicerad 2011-09-19 22:45:23 i SP-Europa Paris 2011,

jag är taggad!
Igår var det picknick i bois de boulogne med värdfamiljerna. Cyklade dit! inte det lättaste på Paris gator ska jag säga er. Skola idag, börjar komma in i vardagen här nu! skönt. Sen plugg på ett mysigt café vid svenska skolan! nu blir det sängen! man är så sjukt trött här hela tiden. somnar bokstavligt talat på lektionerna. ups! skärpning.

midnight in Paris

Publicerad 2011-09-17 23:37:09 i SP-Europa Paris 2011,

underbar kväll i Paris igår! hade så roligt. det måste då göras om. Idag var det marknad som gällde och sedan vidare till le marais. Har jag sagt hur mycket jag älskar Paris?

abercrombie and fitch

Publicerad 2011-09-14 21:42:33 i SP-Europa Paris 2011,

herregud. lång kö utanför. stort var det också! fyra våningar. det luktade mycket parfym, god sådan. grymt snygga kläder. grymt snygga killar. precis min typ av affär.
detta foto kommer pryda min vägg ska ni veta..

här och nu

Publicerad 2011-09-12 23:06:18 i SP-Europa Paris 2011,

mamma och pappa har varit på mässa i Paris nu i helgen och passade då även på att se mig! toppen för mig då massvis med svenskt lösgodis nu även står på mitt rum. Mysig helg har det varit! Svårt att vara ifrån familjen ska ni veta. Men som sagt jag är ju i Paris och det är här jag vill vara. Punkt.

älskar er!

le soir

Publicerad 2011-09-10 00:52:15 i SP-Europa Paris 2011,

en stor del av kvällen har spenderats på trappan vid Sacré Coeur! Ett av mina absolut favorit ställen här i Paris med den absolut finaste utsikten! Det spelades musik och vi pratade med både den ena och den andra! Underbart! Måste bara tillägga att jag helt smälter för killar som kan spela gitarr och sjunga! och andra vill säga... (vem sa att det inte finns snygga fransmän?!) 

Senare åkte vi vidare till Saint Lazare för att äta! Nära och bra till tåget hem eller ja, till Colombes.
och till sist..
här i Paris är det franska som gäller! Överallt! Så när två blonda tjejer på tåget hem pratar ganska högt på svenska om kvällens händelser antar man att ingen förstår! Som ni kanske vet är fransmän experter på att stirra och prata med framförallt oss blonda! de gör det inte diskret heller! här vänder man hela huvudet för att få en närmare titt! i alla fall... ingen kan ju kunna svenska på ett tåg på väg till Colombes vid elva tiden på kvällen. Men vad fel man kan ha! Efter lite olämpliga kommentarer som "herregud, vad han stirrar" och "han glor ju". Det kan även ha kommit upp ordet creep i det hela. och då! "Hej kommer ni från Sverige?" oups! En fransman som kan svenska. Hur stor är chansen?

ma jour

Publicerad 2011-09-05 23:48:22 i SP-Europa Paris 2011,

Picknick i Parc de Monceau efter vi hade varit och sett skolan! (bilder på Saint Do. kommer)
Pain au chocolat... och något annat sött vid Saint Paul!
och en liten rundtur vid Printemps där vi skaffade franskt kontantkort!

aujourd'hui

Publicerad 2011-09-04 23:35:08 i SP-Europa Paris 2011,

idag har det varit en händelserik dag! Åkte som sagt in till Paris för att möta upp alla andra svenskar. Vi gick sedan runt i några timmar i underbara Paris, denna gången i Saint Germain! Därefter var det konsert/teater som gällde, dock bara på franska. Ni kan nog räkna hur mycket jag förstod.. Trött var jag i alla fall efteråt. Vi tog tåget tillbaka till Colombes och här väntade min andra värdsyster och hennes pojkvän. Det blev mycket prat (eller ja, jag lyssnade mest) lång och sen middag och självklart efterrätt! Imorgon är det första dagen på St. Dominique! Maintenant, je suis très fatiguée! Bonne nuit!

samedi

Publicerad 2011-09-04 00:09:39 i SP-Europa Paris 2011,

idag var det första riktiga dagen i Paris! Min värdsyster visade mig runt lite här i området, Colombes! Mycket fint med både restauranger, caféer och massa butiker. Sedan var det en liten lunch med familjen och efter lite slötid åkte jag och Linn in till Paris! UNDERBART! J'aime Paris! Vi mötte upp Julia, Josefin och Maxine vid Eiffeltornet sedan åkte vi metron till operan här i Paris. Vi hittade ett Starbucks där vi till sist satt oss och fikade! Ikväll skulle min värdsyster ha "picknick" här hemma med några vänner. Visade sig vara lite annorlunda än svenska picknickar.. Men tack Linn! Behövs lite stöd från sverige när man sitter ensam med massa fransmän och inte förstår speciellt mycket. Vi lämnar det där..
Nous sommes à Paris!

un petit mot

Publicerad 2011-09-03 00:54:45 i SP-Europa Paris 2011,

två dagar har spenderats på Eclat Vert, en kursgård utanför Paris! Väldigt mycket nytt folk men riktigt roligt! Idag bar det av in till Paris för att träffa värdfamiljerna. Efter lite småprat i bilen klev en riktigt överraskad men glad Bella in i detta mycket fina hus! Vilket faktiskt liknar ett typiskt svenskt hus. Rummet jag bor i är så mysigt och familjen verkar toppen! Jag kommer nog trivas här.
Sannarpsgänget utanför Eclat vert!
Det blev sång igår med alla nya elever! C'était très drôle!
I väntan på att värdfamiljerna skulle komma...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela